středa 15. listopadu 2017

ZNEUŽÍVÁNÍ DARU

Je to ve mě už hodně dlouho. Dnes se to opět dvakrát stalo a já už nemůžu a nechci mlčet.
Opět na mě několikrát  na sociální síti vyskočily články a příspěvky od "duchovních vůdců" této doby.
Dočetla jsem se, jak za své "vědění" a energii , kterou věnují lidem dostávají málo zaplaceno, dočetla jsem se, jak se má chovat "správný chlap",na základě videa, které na konci chtělo po vás email a registraci pro další informace.
Jak mají lidé převzít zodpovědnost za svůj život, konečně si vydělat a otevřít pořádně peněženku, aby jim dotyčný vyvolený řekl, jaké stračky žijou,(protože bez něho by na to nepřišli) a hlavně, aby je přesvědčil, jak jedině jeho metoda je ta správná a jediná.
Promiňte,ale to je pro mě hnus.

Když jsem nastoupila cestu sebe poznávání a řešila zdravotní problémy svého syna, či následně své osobní postoje a psychické trable, které jsem potřebovala akutně v terapii zvládnout, ne jednou se stalo, že paní terapeutka vyřešila můj akutní stav, navedla mě na cestu, jak se sebou pracovat a na mé zaplacení čekala s láskou i 3 měsíce, protože jsem jí splácela z mateřské po malých částkách.
Udělala to, protože viděla, že jsem ve velké nouzi a navrhla tento postup.
Je to velmi uznávaná a zkušená terapeutka, která provádí komplexně mnoho metod najednou. Nikdy se mi nestalo, abych od ní odešla rozhozená s nedořešeným problémem a pokaždé jsme byly v kontaktu, kdyby náhodou přišel "dojezd".
Tato žena předává DAR, který jí byl dán. Protože hodně dává, tak dostává zpět a může se svým darem "živit", ale také koriguje své ceny a poskytuje osobní a individuální přístup.
To je podle mě účel "duchovních pracovníků". Už k ní několik let na terapie nechodím, protože jako správný duchovní průvodce mi ukázala cestu, jak nalézt samu sebe a umím si pomáhat sama.
 O to více mě dnešní situace rozvibrovává.
Tvoří se kolem lidí, kterým byl dán DAR slova, písma či projevu, závislostní skupinky, ceny se zvyšují a lidé odkývají cokoliv, co tento vyvolený řekne či napíše, i když tomu vůbec nerozumí.
Stačí že má 5 tisíc sledujících na stránce a máme tady záruku kvality.

Ceny "duchovních"víkendových pobytů narostly do nedozírných výšin, že si je většina normálně pracující populace může jen ztěžka dovolit, natož já samo matka se dvěma dětmi (to prosím neberte jako stížnost, je to má svobodná volba).
Přemýšlela jsem, co mi na tom vadí a co mě na tom tak rozčiluje.
Vadí mi na tom zneužívání našeho DARU, který nám byl dán a to všem bez rozdílu.
Jen někteří ho zatím neobjevili a nenaučili se s ním pracovat.

Vadí mi, že se z něčeho takového, jako je lidská DUŠE a psychika udělal nehorázný byznys a slova jako LÁSKA A SOUCIT, jsou hlásána do éteru lidmi, kteří by druhému mimo terapii ani vodu na ulici nepodali.
Setkala jsem se ve svém životě s velkou přetvářkou a pozlátkem, jak u divadla, kde jsem hrála, tak i v soukromém životě, skrze své partnery"terapeuty", kteří ke mě přicházeli.
Maséři, kteří mimo masérnu hodnotili lidská těla, vyprávěli o správné výživě a partnerských vztazích a kouřili, holdovali alkoholu a maso pojídali ve velkém.
Dělali sáhodlouhé přednášky o tom, jak mají fungovat vztahy a sami manipulovali, rozvraceli, podváděli a jejich kapsy zely prázdnotou.

Proč?
Protože zneužili svůj dar.
Na první pohled uznávaní a uctívaní stovkami "fanynek" a ve skutečnosti zadlužení hošíci, kteří se báli věty MILUJI TĚ, natož aby ji dokázali žít.

Copak vám to není ani trochu divné, když se podíváte kolem?
PROČ, když jsme tak "vědomí" a "osvícení" a máme kolem sebe tolik učitelů a mouder, PROČ, je to pořád stejně na houby a možná ještě horší?

Začali jsme své vědění a moudrost zneužívat a vydělávat na ní.
Pokud jste se svého DARU udělali byznys, pak jste pod neustálým tlakem, jak vydělat na živobytí, neboť konkurence je veliká a "probuzených" přibývá.

V dřívějších dobách to bývalo obráceně.
Lidé chodili normálně do práce, měli stálý příjem a k tomu se věnovali svému poslaní a rozvíjení svého daru. Předávali s láskou a vesmír je za to náležitě ocenil množstvím klientů a hledajících, kteří stále přibývali, až člověk zjistil, že ty příspěvky, které jsou dostupné všem při tom počtu příchozích zvládnou pokrýt jeho živobytí a dal se do ještě intenzivnější práce.
Znám takové terapeuty a velmi si jich vážím. Mám ve svém okolí lidi, kteří hodně pomáhají předávají, znají své dary a k tomu se věnují normální, lidské běžné činnosti, aby žili hezky a měli z čeho zaplatit nájem. Aby udrželi své ceny pro klienty na únosné míře, aby byly dostupné všem ne jen těm "vyvoleným".
Také jsem objevila svůj DAR.
Také ráda lidem předávám, když o to stojí. Také pořádám setkání a vím jaké jsou drahé nájmy prostorů, ale také vím, že když své poslaní člověk nedělá pro peníze, tak se mu otevírají mnohé dveře samy od sebe, příležitosti přichází a můžu se lidem věnovat s láskou a radostí, protože nejsem závislá na jejich penězích.

Je mi z toho moc smutno, že se z lidského trápení, slz a utrpení udělal hnusný obchod, ve kterém se hraje na to, že bude spasen a zachráněn jen ten, kdo dá víc.
Dnes jsem šla kolem kostela a opětovně vzpomínala na Ježíše, který lidem šířil moudrá slova a lásku jen za jídlo či nuzný oděv a sám v bolestech kvůli lásce a pravdě umřel, aby byl umlčen.
Byl to jeho DAR, který měl předat lidstvu.

A co vy, duchovní mistři?
Dokázali by jste pracovat ve fabrice a své dary rozdávat lidem za pár korun?
A TEĎ SE DO MĚ KLIDNĚ MŮŽETE PUSTIT.
Bi

2 komentáře:

  1. Velmi dobře a pravdivě napsáno.
    Katy 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotka. Krásná tam jsi! - A teď si to teprve přečtu... :- )

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..