úterý 13. listopadu 2012

Jak se o sebe postarat-přijmout zodpovědnost..







Krásný večer všem..

Dnes bych ráda pokračovala v tématu jak se o sebe postarat..
V posledních dnech jsem se potkala opět s lidmi,kteří neustále řešili,co jim kdo udělal,jak se ten či onen k nim zachoval a co hrozného lidé kolem nich dělají..

Uvědomila jsem si,že je stále velká skupina lidí,kteří si vůbec neuvědomují,že to, co se jim v životě děje,je jen a jenom jejich"zásluha" a pokud nežijí podle svých představ,dějí se jim samé hrůzy,tak si za to opravdu mohou jen oni sami..

Život každého z nás tvoří naše myšlenky,naše chování k druhým a hlavně chování nás samotných k sobě..
Pokud nemáme rádi sami sebe,nemůžeme milovat,ani ostatní..
Pokud nemáme dostatečné sebevědomí,roste v nás strach a ten pak v nejrůznějších podobách projektujeme "ven"svými myšlenkami a podle toho nám do života přicházejí lekce,které nás mají naučit změnit úhel pohledu..
Já si své strachy například řeším s muži,v oblasti vztahů a přijetí muže,jako sobě rovné bytosti,nikoliv,jako nadřazeného diktátora,který všemu velí..

Každý máme něco nezpracovaného.
Když se nám v životě děje něco nepěkného co nám nevyhovuje,tak je velmi dobré se zamyslet nad sebou,nad svými myšlenkami a ne obviňovat okolí,protože to nám jen zrcadlí naše vnitřní rozpory..
Pro mnohé je toto velmi nepochopitelné,nepřípustné,protože je samozřejmě mnohem jednodušší svalovat vinu na druhé,na okolnosti,na náhodu....

Víte,pokud se rozhodnete,že PŘIJMETE ZODPOVĚDNOST za svůj život a začnete si ho tvořit sami,po čase zjistíte,že se vám obrovsky ulevilo a začnete si pro sebe přát jen to nejlepší,začne se vám dařit a pokaždé,když vám příjde do cesty nějaká"lekce",nebudete ztrácet energii a vydáte se prostě jinou cestou:-)
Není to lehká cesta,ale opravdu stojí za to..
Jsem na této cestě už dlouho a doufám,že se ještě s vámi spoustu věcí naučím..
Žádná setkání nejsou náhodná a přitáhla nás k sobě podobná frekvence,kterou vysíláme..
Věřte,nebo ne,všechny vaše komentáře přichází vždy v pravý čas a často uhodí hřebíček přímo na hlavičku:-)
Velice vám za to děkuji..Moc mi pomáháte..
Letošní rok mé "mužské téma "přidalo velmi razantně na obrátkách..
Musím pěkně zabrat,abych to vše rozdýchala a ustála..
Věřím ale na dobrý konec světa..
Držím nám všem palce a pro začátek třeba můžeme začít milovat svůj život..

Krásné dny plné tvořivých a láskyplných myšlenek vám přeji..
Bi

6 komentářů:

  1. Tímhle článkem si mě zasáhla. Normálně bych si ho přečetla a řekla si, ta brigit je ale rozumná ženská. Má to v hlavě srovnané a asi bych šla dál a vzala si z toho pramálo. Po tom, co se stalo o víkendu, vím, že bych se měla z takových to věcí poučit. Začít na sobě pracovat. Máš ve všem naprostou pravdu. Jen nevím, jak na to. jak vše změnit, jak mít najednou sama sebe ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Dullsinko.
      Nepropadej smutku..Už jen Tvé uvědomění,že chceš věci měnit je skvělý prví krok..
      Když si něco přejeme,opravdu ze srdce,tak se nemusíme starat jak..Cesta se ukáže,informace začnou proudit a vše se zozběhane,jako by samo..
      Na mailík Ti něco pošlu,aby si měla světélko,jak to máme s tím naším sebevědomím a většina z nás si prošla tím,co zřejmě prožíváš i Ty:-) a pokud budeš chtít z čímkoliv poradit,tak se ozvi do mailu,kouknu se Ti na kartičky.V čem je problém..
      Měj se nádherně a neboj,vše je tak jak má být..
      Bi

      Vymazat
  2. Milá moja, peknučce jsi to napísala:o). Jde znát, že víš o čem mluvíš;-D. Jak se říká: "přej a bude Ti přáno", "každý svého štěstí strůjcem" a mohla bych pokračovat dál a dál, že:=)? Jsme jen žáky na cestě životem a to co se nám na té dlouhé cestě zrcadlí, jsou jen lekce a zkoušky, které nás posunou v našem duchovním vývoji. I když někdy je těžké to takhle vidět, obzvlášť když to hodně bolí! Ale člověk musí občas klesnou až na samé dno svých možností, aby opět vzlétl jako fénix znovuzrozený z popele a mohl očištěným pohledem zase vidět tu božskou krásu z výšin. Poznání, uvědomění a prozření jde mnohdy ruku v ruce s utrpením a bolestí. Ale tak je to i při našem zrození, které provází bolest. Tak i naše duchovní transformace je bolestná. Kouzelný den. Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Drahá moja Mišulko..
    Velice Ti děkuji za návštěvu a Tvé duchovní poselství..
    Krásně si to popsala..Tak to je..Bez bolesti by nebylo uzdravení,bez smutku by nebylo radosti..Polarita a rovnováha je důležitá a pokud se vychýlíme,tak jsme násilím dohnáni k uvědomění..
    Děkuji za krásné řádky a těším se na setkání..
    Měj se moc hezky
    Bi

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Bi, je to tak, nerad člověk sám sobě přiznává, že spousta špatných věcí ho potká zaslouženě...ale naštěstí nás potká i spoustu pěkných věcí :-)) měj se prima Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Brigit,
    ty jsi to zase tak krásne shrnula. Bez nějakého mentorování a přesto podané jako fakt :-) Kterým vše, co jsi napsala, určitě je.
    Taky jsem se musela naučit, tedy spíš, stále se učím, přijímat tu zodpovědnost. A že někdy je to setsakra těžké a člověk by tisíckrát raději hodil vinu na osud nebo někoho jiného, jen aby nemusel pracovat sám na sobě....
    Tak ať se toho společně i každá zvlášť ještě hodně naučíme. A chlapská otázka? To je i mé téma, ale kupodivu mám poslední dobou pocit, že ho pomalu můžu uzavřít...snad :-)
    A jak jsi mi hezky připomněla :-) Musím tě pozvat k sobě, abys, budeš-li chtít, zodpověděla pár otázek :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..