úterý 11. dubna 2017

Příběh o bójce v moři

Zdroj Pinterest
V posledních dnech jsem často slýchávala, jak někteří lidé bědovali nad svou samotou.
Není jim příjemná a často je trápí a sužuje. Také jsem to tak mívala, než přišli na svět moji synové. Víkendy o samotě jsem doslova protrpěla a bývala jsem velmi smutná, když jsem neměla žádný plán, nebo program, kterým bych zaplnila tu díru v čase, tu díru, kdy jsem neuměla být sama se sebou a svými myšlenkami.
Je to už pár let, kdy samotu záměrně vyhledávám a doslova si ji užívám. Abych potěšila i Vás smutnící, připravila jsem pro Vás malou vizualizaci.
Je skvělé, když Vám text někdo čte a Vy si zavřete oči a posloucháte slova a hudbu.
Pokud to není možné, tak si prosím přečtěte nejdříve text, pak si pusťte hudbu a zkuste si představit všechno to, o čem jste si přečetli.

Představte si nádherný, slunečný den, příjemný větřík a čirou, klidnou mořskou hladinu.
Tím mořem, je Váš nynější život. Hladina je klidná, nebo mírně zvlněná, u někoho možná právě probíhá vlnobití a vlny dosahují obrovské výšky.
Uprostřed toho všeho jste Vy. Plavete uprostřed Vaší mořské hladiny ( Vašeho života), jako bójka, která je pevně připevněná ke dnu, aby neuplavala.
Plavete sami  po hladině, daleko od lidí, daleko od jiných bójek.

Když je den slunečný a hladina klidná, pak k Vám často plavou lidé, nebo rybky, aby u Vás na chvíli spočinuli. Máte společnost a rádi si jí užíváte. Když však začne bouřka, zvedne se vítr a vlny začnou sílit, pak se všichni schovají do bezpečí a Vy, jako osamocená bójka zůstáváte sami mezi vlnami. 

Víte, že Vám nikdo nepomůže, nikdo neochrání před nepřízní počasí, ani náporem vln. Jen Vy a Vaše ukotvení na mořském dně. Jen Vy a Váš postoj k celé situaci. Jen Vy a Vaše emoce a pocity.
Buď budete neustále zmítající se koulí ve vodě, nebo změníte postoj. 
Uvědomíte si, že každá bouře jednou ustane, tak jako každá samota, protože dokážete být oporou sami sobě, nezávisle na jiných okolních vlivech , věcech a bytostech.

Začnete se vlnit ve vlnách, i když budou velmi velké, naladíte se na rytmus moře ( Vašeho života) a pokusíte se o splynutí, ať je Vám co nejpříjemněji.
Celou noc tak přečkáte v příjemném pohupování a šplouchání, které Vás pomalu uspí a ukolébá, strašidelné burácení velkých vln, se kolem Vás se promění v nádhernou symfonii mořské hudby a Vy klidně usnete v teplé vodě, která se pomalu zklidňuje.

S novým ránem pak procitáte do překrásného slunečného jitra, plného slunečních paprsků, zpěvu racků a smějících se dětí na pláži.
Během dne k Vám připlouvají hejna rybek, spousty lidí a Vy se dokážete radovat jen z jejich přítomnosti, ale už necítíte tu tíživou samotu, natož osamocení, protože jste v noci mezi vlnami opět objevili svou ztracenou sílu. 
Opět jste si uvědomili, že jste si sami sobě nejlepším přítelem, rádcem a pomocníkem ve chvílích nepohody. Uvědomili jste si, že zvládnete sami zvládnout jakoukoliv situaci, protože jste pevně ukotvení na mořském dně (ve svém srdci). 
Pocit samoty zmizel, jako poslední černý mrak z blankytné oblohy a Vy se blaženě oddáváte slunci a klidné hladině, kterou po včerejší veliké bouřce dokážete ocenit mnohem víc než dřív.


S láskou Bi



5 komentářů:

  1. Čas na uvědomění si sebe sama.
    Jen já a moje ukotvení na mořském dně.
    Jen já a můj postoj k celé situaci.
    Jen já a moje emoce a pocity.
    Děkuji Bi, opět krásné, uklidňující.
    Četla bych Tě pořád dokola:-)
    Krásný večer
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. Henrieto....
    Mockrát děkuji a jsem velmi ráda, že účel byl naplněn.
    Krásné dny v lásce.
    Bi

    OdpovědětVymazat
  3. Samota nebolí,ale nesmí se člověk nudit,osamělost občas zabolí a dostaví se na návštěvu mozku madam Deprese.

    OdpovědětVymazat
  4. Milý Pavle. Děkuji za Vaše řádky a přeji Vám, aby u Vás tato tajemná a nevyzpytatelná dáma bývala co nejméně 💖

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..