sobota 7. dubna 2012

Srdíčko na dlani



Krásné poledne milí moji..

Včera jsem měla telefom s jednou milou ženou,která má momentálně velmi mnoho problémů, dost složitý a komplikovaný život..
Chvilku jsme si povídaly a rozebíraly moje a hlavně její životní zkoušky a pak jsme narazily na můj blog,kde pro vás píšu své postřehy..
Peťka mi řekla něco,nad čím jsem pak dumala celé odpoledne..
"Brigi,Ty to tam máš takové všechno ideální,až jsem uvažovala,že Ti napíšu nějaký negativní komentář"..
Myslela to tak,že mé příspěvky,které tady píšu působí,že život je procházka růžovým sadem a nikde žádný problém..
Tedy aspoň tak jsem to z našeho rozhovoru pochopila..:-)

Jak už jsem napsala,hluboce jsem se nad tím zamyslela a ráda bych vám k tomu něco napsala..
Když jsem začala psát všechny své řádky pro vás,tak jsem zrovna prožívala zdravotně a vztahově velmi těžké období..
Pokaždé,když jsem procházela vašimi stránkami a koukala na ty krásné věci ,které vyrábíte,nebo fotíte či píšete,tak jsem přemýšlela nad tím,jaké problémy musíte zvládat vy,co právě ve svém životě řešíte a prožíváte..
Určitě u mnoha z vás mnohokráte štěstí na chvíli uteče za kopečky a vy stejně dokážete rozdávat radost a potěšení jiným..

K čemu by vám i mě bylo,kdybych vám tady popisovala své deprese,smutky,nářky,trápení a zkoušky,kterými procházím?
Někteří by mě zřejmě politovali,ale dobře by vám asi nebylo..

Takže milí moji,tady máte mé srdíčko na dlani:
Nejsem žádná princezna,která žije na obláčku..prožívám spoustu zkoušek a trápení,které si odžívám,jako vy všichni..
Jen jsem si řekla,že pro mě a hlavně pro vás bude lepší,když vám i sobě ukážu to světýlko,které když uvidíme i v té nejtěžší situaci,tak máme vyhráno..
Všichni jsme hledající, na cestě za poznáním sebe,života a kdyby nebylo zlého a špatného,tak si krásných jednoduchých a obyčejných věcí nedokážeme vážit..
To je cílem mého psaní,aby si každý hledající a trápící se človíček našel na mé Srdcové cestě plné srdíček,aspoň jedno pro sebe,takové, které ho pohladí a potěší...

Snad si ho u mě najdeš i Ty Peťulko a doufám,že se Ti aspoň na chvilku uleví ve Tvém trápení..
Děkuji Ti za Tvou větu,která mě přiměla přemýšlet..

A jak to vidíte vy,moji milí čtenáři?

 Přeji vám krásný slunečný den a srdce ven:-)
S láskou Brigit

12 komentářů:

  1. Ahoj Brigit, to jsi mi připomněla, že mi 2 lidi řekli, že můj blog vypadá jako by byl autismus procházky růžovým sadem. Ne, není. Naopak. Ale já jsem optimista a na svět se dívám pozitivně. A chci lidem ukázat, že i s autismem se dá hezky žít a těžit z něco krásného. Krásný den a děkuji za Tvůj nádherný srdíčkový blog.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Amelko..
    Zrovna Ty víš o tom trápení své viď?
    Hodně síly Ti přeji a optimistům zdar:-)
    Krásné dny i Tobě
    Bi

    OdpovědětVymazat
  3. Při čtení tvého článku jsem se musela celou dobu usmívat a přikyvovat, máš pravdu ve všem. Taky se snážím psát svůj blog veseleji a nevylévat si tam svoje problémy i když mi to někdy uteče.) oni se se lépe čtou veselé blogy co pohladí na duši, než smutné kdy je nejlepší mít po ruce kapesník

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Niki.
    Díky za Tvůj komentář i Tvůj barevný a velmi hezký blog..
    Už jsem nakoukla a příjdu častěji:-)
    Měj krásné dny a hodně pohody
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím! :) Zrovna jsem narazila naprostou náhodou na tvůj blog a zaujal mě. Musela jsem se taky zamyslet. Začala jsem svůj blog psát před pár měsíci. Zrovna mi umřel táta, stěhovali jsme se, nikoho v této vesnici neznám. Každej se na mě ale dívá jako na chudáka, se kterým neví o čem se bavit, aby mu neublížil. Tak jsem si založila blog, o kterým ví jen asi 3 lidi v mém okolí. Jsem tam sama sebou, ale zároveň někým úplně jiným. Píšu tam věci, které mě zaujmou, přestože nejsou vůbec důležité a tak si po přečtení mého blogu každej na mě určitě udělá obrázek, že jsem jen nějaká blblka, co neví, co je opravdovej život. Takže asi tak! Moc krásnej blog! :) Dovol, abych se přidala mezi tvé čtenáře! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Venďulko..
    Děkuji Ti,že jsi si mě nenáhodou:-)našla..
    Jsem ráda,že se Ti u mě líbí..Za chvíli nakouknu i já k Tobě:-)a co si o Tobě myslí jiní?V jistém věku jsem to taky řešila,ale dnes už vím,že jediné na čem záleží je má pohoda a klid..
    Jsi statečná Dušička,pokud sis vybrala tak nelehký osud,jako je brzské úmrtí tatínka..Neboj se a bojuj,hlavně ať je dobře Tvému srdci a jestli Ti k tomu pomáhá Tvůj blog,tak tam piš stokrát za den:-)
    Měj se co nejlépe
    děkuji,děkuji,děkuji
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Brigit,
    i když jsem tu dost často "tichým čtenářem" (tzn. čtu všechny Tvé příspěvky, usmívám se nad nimi, zamýšlím a pak si jen tak dumám sama pro sebe, aniž bych Ti tu nechala komentář). Tentokrát mi to ale nedá a musím Ti poděkovat za nás za všechny (psavé i tiché čtenáře), kterým jsi své velké srdce na dlani věnovala. Jsi neuvěřitelně milá a hodná bytost a já Tě mám nejenom moc ráda, ale taky si Tě vážím.
    Cítím to úplně stejně jako Ty. Vivi není zdaleka tak veselá a bláznivá, jak se na jejím blogu může zdát. Mám spoustu starostí a nejen osobních...Nicméně jsem přesvědčená o tom, že můj blog má dávat lidem radost, úsměv na rtech a třeba inspiraci pro to užívat si svůj život naplno navzdory nelehkým situacím, které přináší. Psát o svých smutcích a starostech? Kdepak. Stačí si pustit televizní noviny a o depresi je postaráno. Tak ať je alespoň na našich blozích krásně..
    Vystudovala jsem na vysoké škole obor "Rehabilitační péče o postižené děti, dospělé a staré osoby", a přestože jsem zároveň podnikatelka v oblasti módy, svého vystudovaného oboru se nikdy nevzdám, a přestože vidím spoustu neštěstí, je to pro mě cesta, jak být šťastnější a víc si vážit života. Když jsem šťastná já, jsou spokojenější (a snad i šťastnější - snažím se o to každý den) i druzí.
    Přijímám tedy s velkou radostí Tvoje srdce na dlani a dovol mi vzdušnou cestou poslat Tobě to mé...
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Drahá Viv..
    Velmi Ti děkuji za Tvůj komentář a Tvé vzdušné srdéčko..
    Nevím co napsat..Rozbrečela jsi mě..radostí,ne smutkem:-)
    Děkuji,děkuji,děkuji
    Měj krásné dny plné smíchu a těším se na Tvé další příběhy..
    Tvůj komentář si vytisknu a pokaždé když zateskním,tak si ho znova přečtu,abych se ujistila,proč ty naše řádky vlastně píšeme..
    Posílám velké objetí.
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji Ti..
    Měj se krásně.
    Bi

    OdpovědětVymazat
  10. Brigitko zlatá, děkuji za návštěvu a tato krásná slova, která jsem si teď přečetl, to jsem potřebovala. Už vím, kam mohu přijít na návštěvu, když si po tom denním stresu sednu po půlnoci na chvíli a koukám a přemýšlím, co jsem zas nestihla. S radostí se budu u tebe zastavovat, protože tyhle řádky dodají tu potřebnou energii. Děkuji, děkuji, že jsi ♥ Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Haničko Děkuji Ti z celého srdce..
    B.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..