čtvrtek 13. prosince 2012

Láskyplné rozchody..






Krásné ráno všem..
Včera jsem zažila něco velmi hezkého,něžného a láskyplného..
Ráda bych se s vámi o to podělila..

V některých ze svých příspěvků jsem již zmiňovala,že jsem se svým prvorozeným synem Kubíčkem byla od jeho půl roku sama a vychovávala ho jako svobodná maminka
S jeho tatínkem jsme se domluvili,že to tak bude lepší.
Do Kubiho 5 let,jsem s ním žila sama,i když jsem si prošla několika vztahy a pak jsem potkala manžela,se kterým žijeme dodnes a máme další děti..
Kubíčkův tatínek žije 180km od nás,takže se s Kubim nevídá tak často,jak by si asi přál,nicméně včera si pro něj po delší době přijel,aby spolu strávili krásných 5dní..

Je to 8,5 roku co žijeme odděleně a včera mi opět došlo,jak moc jsem šťastná,že náš rozchod proběhl bez větších scén a problémů,že se spolu i po všech peripetiích dokážeme hezky,s úctou a troufám si napsat i s láskou bavit.
Šťastná za to,jak skvěle jsme zvládli oddělení našich životů,bez nejmenších následků s největším ohledem na našeho drahého syna Kubíčka,který nás bude spojovat už napořád..
Potvrzení toho,že jsme to udělali a zvládli dobře jsou rozzářená veselá očka našeho syna,při našem setkání a smích při našich rozhovorech..

Prostě jsme jedna rodina:-)

Jsem také velmi šťastná za mého manžela,který nás v naší komunikaci a "vztahu"podporuje a často Kubíčka,jeho tatínkovi přivezl do Brna,přes které jezdí do práce a kde Kubíčkův tatínek Marcel bydlí..

A proč jsem z toho tak na měkko říkáte si?
Vím,že pro spoustu lidí to není běžné a bohužel i pro bývalou ženu mého manžela nepředstavitelné,aby s námi udržovala přátelské vztahy..Ani kvůli dětem ne..
Dnes má jmeniny,proto bych jí alespoň touto cestou ráda popřála,aby její srdíčko našlo konečně klid,dokázala odpustit a udělat si místo na novou naplněnou lásku..


Vím,že takových párů,které se rozešly a nenávidí se, je v dnešní době velká spousta,protože nedokážou odpustit,uzdravit své srdce a jít dál...

Proto jsem tak na měkko a šťastná za svou povahu a za to,že jsem potkala ve svém životě tak skvělé muže,jako je můj bývalý partner a můj muž,kteří mě v této mé snaze spojovat rozdělené podporují..
Moc vám děkuji..

Milí moji,zkuste si urovnat své vztahy,protože za klidné a veselé Duše všech zůčastněných to rozhodně stojí..

Krásný den a všem Luciiím všechno nejlepší!!!
Bi

16 komentářů:

  1. To si opět moc hezky napsala. Já osobně bych to asi tak lehce nezvládla, nejsem takový typ. Ale třeba kvůli dětem bych to zvládla, to nevím, žádné nemám :) Každopádně si moc silná a hodná. A určitě skvělá mamka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dullsinko mc děkuji za hezké slova..
      Nikdy dopředu nevíme,jak situaci zvládneme,dokud ji neprožijeme..
      Já si myslím,že to může zvládnout každý,jen je potřeba chtít..každopádně Ti ze srdce přeji,aby si touto zkušeností projít nemusela..
      Krásné dny..Brigit

      Vymazat
  2. Mila Brigit,
    to je tak krasne a lehce napsano, ze mam pocit, ze to musi byt ta nejjednodussi cesta. Ale kdyz tak koukam okolo, tak asi nebude. Presto tobe a cele tve rodine gratuluji, ze neztracite cas zbytecnostmi a koncetrujete se na to podstatene. Libi se mi tvuj styl psani. Mej krasny cas, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katuško.
      Vítám Tě u mě a děkuji za Tvé řádky..
      Samozřejmě to vše prošlo vývojem a slzy smutku a zklamání z toho,že jsme to nezvládli taky byly prolity,ale nenávist myslím mezi námi nikdy neměla místo a za to jsem nesmírně šťastná..
      Děkuji za Tvůj názor na mé psaní..Potěšil:-)
      Krásný den..
      Brigit

      Vymazat
  3. Máš pravdu, vidím to hodně okolo a pro mě, která měla štěstí a takový rozchod nikdy nezažila ani jako dítě, je to hrozně nepochopitelné, že dva lidi, které spojují vlastní děti, nedokáží rozumně komunikovat... i kdyby jenom neutrálně... Je dobře, že jsi Ty sama měla takové štěstí :-) Ahoj, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko milá,moc děkuji za komentík a jsem šťastná za Tebe,že jsi si takovou zkušeností nemusela projít..
      Každý si budeme muset vždy řešit následky svých špatných rozhodnutí a ne zrovna láskyplných skutků,které děláme všichni,proto si myslím,že je dobré je vyeliminovat na minimum,ať toho pak na to řešení nemáme moc:-)
      Krásné dny Janičko..
      Brigit

      Vymazat
  4. Bi, tys to tak hezky napsala, že mě to až dojalo, .......... já jsem před těmi svátky nějak naměkko, včera jsem si krásně pobrečela na Marečkové vánoční besídce,........ asi se dám na dráhu "profesionální plačky" ..........je moc fajn, že jsi schopná hezky vycházet s tátou Kubího, to spousta lidí po rozchodu neumí a často si berou děti jako rukojmí nebo jako prostředek k vydírání partnera, vidím to dnes a denně v práci ..............držím ti palečky, aby se do budoucna urovnaly vztahy i s manželovou bývalou ženou, ..............Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Makulenko..
      Tak to je,jak píšeš..Z plodů lásky,které jsme si tak přáli,se pro některé stává silná zbraň,jak potrestat toho druhého za jeho"zradu"..
      Odpouštění je těžká věc a někomu se to nepovede nikdy..Já osobně doufám a
      věřím,že v případě manželovy bývalé ženy k tomu odpuštění jednou z její strany dojde,moc bych si to přála kvůli nám všem..
      Byli od sebe dvy roky,když jsme se potkali,takže jsem je nerozvedla já,každopádně její averze se rozšířila i na mě a na naše děti..Je to smutné,ale je to život..Dlouho jsem to přijímala a učila se nevynucovat si lásku a pochopení..
      Děkuji Ti za krásný komentář aklidně plač,já si taky popláču:-)
      Krásné dny Makulko
      Brigit

      Vymazat
  5. Tak nad tímhle tématem přemýšlím poslední dobou často... Krásně jsi to sepsala a moc ti přeju, že to u vás proběhlo tak hladce...oni totiž na všechny ty hádky, naschvály, podrazy a pomluvy, co jsou ted tak časté, doplácejí hlavně děti. A to nejn psychicky, ale často i fyzicky v podobě nemocí, jak jsem se za poslední dobu mohla několikrát, bohužel, u svých známých přesvědčit.
    Sama jsem popravdě v tomto směru (naštěstí) nepolíbená. Ale moji rodiče, tedy spíš maminka je mi neuvěřitelným vzorem. Naši se rozvedli, když mi bylo devět. Táta pil, bil maminku a pak jednou po velké scéně, kdy jsme to schytali všichni a sami s bráchou řekli, že už se domů vrátit nechceme, maminka našla sílu se z domácího násilí vymanit a odejít....
    A přesto byla schopná vyvinout snahu, aby naše vztahy s tátou udržela a abychom ho zase jako otce přijali. A dnes jsou na tom obdobně jako ty a tvůj bývalý muž, jen možná s temnější minulostí, která se vymazat nedá...
    Když vidím kvůli jakým malichenostem jsou rozcházející páry schopny si ubližovat mrzí mě to o to víc, že vím, že pokud v sobě člověk najde tu sílu a lásku, kterou přeci dřív k tomu partnerovi určitě choval, může to proběhnout úplně jinak a s daleko menšími následky i šrámy na všech stranách...
    Jej, to jsem se rozepsala :-)
    Hezký den, Brigit, a díky za podnětný článek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Barunko..
      Velice Ti děkuji za Tvé řádky a odkrytí Tvého soukromí..Vaše maminka je opravdu obdivuhodná žena,takových je dnes opravdu málo..
      Naprosto s Tebou souhlasím,když píšeš,jak velké dopady mají rozchody s nenávistí na děti..Pár let zpět jsme také řešili zdravotní problémy u některých z našich dětí..
      Bylo to velmi náročné období,ale myslím,že jsme obstáli,s klukama se máme moc rádi a v tom aby chtěli být s námi, jim momentálně už nezabrání ani jejich stále zraněná a nazlobená maminka..
      Věřím,že to vše jednou překoná a dokážeme alespoň neutrálně komunikovat a hezky lidsky spolu vycházet..
      Přeji Ti,aby jsi si podobnými zkušenostmi nemusela nikdy procházet milá přítelkyně..
      Měj krásné dny..
      Brigit

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Markétko vítám Tě u mě a děkuji za komentík..
      Bi

      Vymazat
  7. Bi tak to si strasne mila bytost, ja este niektorym ludom nedokazem odpustit a uz vobec nie zacat s nimi komunikovat, ked vidim, ze o to nemaju zaujem ale mozno raz sa to naucim aj ja...Mozno preto som ta tu mala objavit, prave kvoli tvojej povahe aby som si vzala priklad. Ja nastastie nemam byvaly vztah, priatela mam prveho a jedineho ale zato s istymi ludmi si nerozumiem a trosku ma to trapi len ako som uz pisala, nemam snahu zacat komunikovat, ked z druhej strany nemam milu a dobru odozvu. Nellie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Neliie..
      Napíšu Ti velké tajemství:-)
      Jsem ve své podstatě velký sobec,protože se snažím svůj život prožít co nejradostněji s největšími ohledy na svou Duši..Nemůžu bez laskavých lidí kolem sebe dýchat..Hádky,rozpory a nenávist mi dělají velmi zle,jako každému člověku,proto se je snažím kvůli sobě a kvůli všem mým blízkým rozpouštět a nepouštět je do své blízkosti..
      Samozřejmě už dávno vím,že není v lidských silách,aby Mě měli všichni rádi a opravdu se o to už nesnažím..Každopádně to co vydáváme,to se k nám vrací..Pokud budeme milí a usměvaví,tak budeme potkávat příjemné lidi a budou s námi i hezky komunikovat..Pokud máme v sobě nějaké strachy,nebo obavy,tak můžeme potkávat pravý opak..
      Vždy je to o práci na sobě milá Nell..Nikdo nejsme špatný,jen jsme zrdcadlem jeden druhému..
      Pokud budeš chtít pomoct s tou komunikací,tak klidně napiš na mailíka a můžeme se podívat na karty,co je za problém s tím kterým člověkem:-)
      Krásné dny milá a děkuji za Tvé řádky
      Brigit

      Vymazat
  8. Moc hezky napsané. I já bych si přála, aby rozvohd po 17 letech proběhl v klidu a míru s co nejmenší zátěží na děti, ale...zatím se to nedaří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelinko milá..
      Hodně jsem teď na Tebe myslela..Víš ty prvotní stavy jsou vždy bolestivé,každopádně máš můj neskutešný obdiv,jak si statečná a odvážná,jak to vše zvládáš a zvládneš!!!Vím to,protože podle úkolu,který jsi si v tomto životě vybrala,jsi velmi vyspělá Duše a není nám naloženo více,než co zvládneme..Víš to..Moc na Tebe myslím a kdyby jsi cokoliv potřebovala jsem na emailu pro Tebe..
      Pa a drž se
      Bi

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..