sobota 16. března 2013

Euforie z přítomnosti






Krásný večer..
Před chvílí jsem ukončila rozhovor se svou drahou přítelkyní Simonkou ,které odvezli její milovanou tetu do nemocnice v ohrožení života..
Znám ji a mám ji ráda,proto se to dotklo i mě..
Opět jsem si uvědomila ,jak neskutečně důležité je prožívat svůj život naplno,rozhodovat se,smát se,žít a radovat se každým okamžikem,který nám přinese..
Tohoto můžeme dosáhnout tím,že budeme vědomě vnímat svou přítomnost..Neskutečně obtížná věc:-)
Protože další fáze vnímání přítomnosti je přijetí toho ,co se nám právě děje a uvědomnění si toho,že to co se nám děje jsme si vytvořili sami,svým jednáním,postoji a chováním..
Někdy zjistíte,že je to pěkná hrůza a nastává další fáze,odpuštění a vědomé přetváření situace v něco,pro nás přijatelnějšího:-)
O tom je celý život..pokud se nám nelíbí naše přítomnost,máme možnost změnit myšlení,své rozhodování a chování,aby naše budoucnost byla růžovější:-)

Jaká ,že je ta má přítomnost?
Po 4 letech se mi rozpadá manželství,již po páté za tu dobu jsem se přestěhovala..
Tentokrát už jen se svými dvěma syny,kteří mají každý jiného tatínka..
Další dva nevlastní syny.které velmi miluji mohu vídat jen zřídka..
Když si to přečtu,tak bych se měla zhroutit..
A víte co?neudělám to..

Nastává fáze dvě,vědomé přetváření..
Mé manželství beru jako neopakovatelnou zkušenost,mému muži děkuji za spoustu věcí,které mě naučil a posunul mě tím v mém vývoji dál..
Mám dva nádherné syny u sebe a další dva "na drátě",budu tedy jednou šťastnou babičkou:-)
Co se týká rození dětí a uspokojování mého mateřského pudu,tak mám splněno,tudíž mi odpadá hysterické pobíhání po randíčkách,či serfování po seznamkách ve snaze ulovit tatínka..
Nemusím si už nikoho nastěhovat domů a můžu v klidu a bezpečí užívat nezávazného randění a výletování s případnými zájemci:-)
Přestěhovali jsme se do rodinného domu se zahradou k naší rodině,máme krásný velký byt mimo město,což jsem si pro své děti vždy moc přála..
Dnes jsme viděli nádhernou kočku s koťaty a hopkajícího zajíce,což ve městě na chodníku potkáte málokdy..

Přítomnost jsou okamžiky,pocity, prožitky a největší legrace na tom všem je,že se naše přítomnost,během jejího prožívání okamžitě mění v minulost..
Pokuste se,budete-li chtít pocítit sílu pocitů a prožitek přítomnosti..
I když vás něco moc bolí,jako mě,zkuste odpustit sami sobě i jiným a skrze vědomé přetváření přítomnosti si utvořme láskyplnou budoucnost..

Jaká je vaše momentální přítomnost?

Krásný večer..
Bi

16 komentářů:

  1. Máš naprostou pravdu, člověk má žít tady a teď!!!:-) Málokdo si to je ale ochotný uvědomit a připustit. Máme obrovskou výhodu v tom, že máme možnost rozhodovat si o svém životě z větší části sami. Přečetla jsem teď několik deníků, ktré si psali Židé (hlavně děti) vězněni v Terezíně za 2SV. Lidé hrozně rychle zapomínájí a neváží si toho, co mají. S každým přečteným deníkem kroutím víc a víc hlavou nad absurditou celé té hrůzy, co se děla před zraky všech "slepých". Nepřestanu ale obdivovat sílu těch, kteří v ghettu i přes hlad a nemoci pěstovali kulturu, tajně vzdělávali děti a dokázali zůstat lidmy. Od nich bychom se mohli učit, jak žít přítomnost...

    Hezký zbytek neděle
    ...u nás konečně vykouklo sluníčko:)

    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko milá...
      Moc Ti děkuji za Tvůj komentář..Máš velkou odvahu,že to dokážeš číst..
      Od té doby co mám děti,nemůžu tyto věci číst,vidět,ani o nich poslouchat,protože pak jen brečím a brečím..Je to tak,jak píšeš..spousta lidí řeší maličkosti v porovnáním s těmito hrůzami..Proto už delší dobu razím heslo,nikdy nemůže být tak dobře,aby nemohlo být ještě líp:-)
      Vzhůru do toho a půl je hotovo,ať žije přítomnost..
      Měj se moc hezky..
      Bi

      Vymazat
  2. Milá Bi, tak to je paráda, že s kluky tak krásně bydlíte, to je také důležité a pohled na přírodu moc pomáhá překonat nesnáze. Jinak je pravda, že člověk málo žije přítomností a pořád myslí na budoucnost, co bude atd. Já tím, že bydlím na venkově, tak právě ta příroda mi strašně moc pomáhá uvědomovat si přítomnost a některé problémy mi pak přijdou jako banalita. Tak ti přeji hodně šťastných chvilek a nějakého fajn kamaráda na randění. :))Pa Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé Janičko děkuji za Tvé řádky..Máš pravdu..pohled na stromy,či louku má obrovské léčebné účinky..A kamarád?určitě už někde obchází,jen se zatím neosmělil:-)
      Krásné dny plné slunce Ti přeji..
      Bi

      Vymazat
  3. Moje drahá Bi...fest objímám..a víš co? Pořád se mám od tebe co učit:o)
    Díky za tě!!
    Přeju vám všem v novém bydlu vše dobré!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Daníčku..
      Díky moc za objetí,snad i k Tobě ode mě doletí:-)
      Učíme se jeden od druhého a vy všechny duše moje drahé mi moc pomáháte...Díky moc..Když budeš mít chvilku,tak Tě moc ráda uvidím..
      Děkujeme za přání..
      Měj krásné a spokojené dny..
      Bi

      Vymazat
  4. Bi, život je změna, ... jsem moc ráda, že myslíš "pozitivně" a nehroutíš se i když to není lehké, svým způsobem tě obdivuju,..... obdivuju tvou vnitřní sílu, tvůj hnací motor, který tě pohání kupředu i v nelehkých životních situacích .... věřím, že tvůj "devátý rok" plný překotných změn už brzy zskončí a ty začneš zase krásně od jedničky .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makulenko milá..Ty jsi mě zase potěšila..
      Děkuji Ti Tvé řádky..
      Určitě je všechno,jak má být a věřím,že už bude jen lépe..snažím se,najít si vždyky důvod proč se radovat,ale nemysli si,taky si někdy pěkně zapláču..Ono to musí ven,aby srdce neprasklo..
      Těším se,až se uvidíme..
      Pa..Měj se moc hezky
      Bi

      Vymazat
  5. Bi moje milá,
    jsi silná žena, obdivuju Tě. Když tak koukám na sebe, vrtám se často zbytečně v malichernostech... Děkuju za povzbuzení a Tobě přeju hodně sil, radost, přátel.
    A hezkou neděli! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mariánko milá..
      Jestli jsem silná,tak to nevím..pro některé možná ano..každý se vrtáme v tom svém nemysli si..taky opakuji někdy stejné chyby a potřebuji pořádký kopanec,než mi to dojde:-)
      Děkuji za krásný komentík a Tvé překrásné fotky,které si tak ráda prohlížím..
      Měj se moc hezky..
      Bi

      Vymazat
  6. Obdivuji Tě. Jsem ráda, že jste to zvládli a že jdete hrdě vstříc dalším dnům. MOJE přítomnost? Po 16 letech končí moje manželství. Byl to těžký čas, ale mnohému mě naučil a děkuji Bohu za tuhle zkušenost. Teď zbývá se přestěhovat a začít znovu a jinde. Zvládneme to. Myslím a doufám, že žijí naplno každým dnem. Raduji se z maličkostí a skutečnost beru takovou, jaká je. Jsem ráda, že jsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelinko milá..
      co mám Tobě psát?proti Tobě jsem naprostý žabař a nemám si na co stěžovat..Jsi pro mě velkým příkladem toho,co žena dokáže..Děkuji Ti..
      Buďme šťastné,že jsme ženy,protože zvládáme svou tvořivostí a láskou nemožné..Držím Ti palce,ať Tě to moc nebolí,posílám Ti velké objetí a věřím,že se tady za chvíli budeme spolu zase smát..Naše děti nám to jednou s láskou oplatí uvidíš..
      Měj se krásně..
      Bi

      Vymazat
  7. Bi, upřímně ti závidím. Není to tak dávno, kdy jsme s kamarádkami napůl vážně, napůl ze srandy plánovaly, že ponecháme naše drahé polovičky svému osudu, dohromady si pronajmeme byt a budeme spokojeně vegetovat bez smradlavých ponožek v předsíni a nevhodných komentářů navečer.
    Chce to velkou sílu a odvahu říci si, že tohle už nechci, pustit se zpuchřelého lana a vykročit dál bez "opory". A jak poznamenala jedna má kamarádka: "Raději hrůzný konec, než hrůza bez konce."
    Takže držím palce, až se to usadí, bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Leničko..
      Velice Ti děkuji za tvou otevřenost..Vím,že spousta žen žije v nespokojených vztazích,taky jsem tak dlouho žila a hledala způsoby,jak to udělat jinak a lépe..Asi vždy to člověk v jednu chvíli bere jako osobní prohru,ale na druhou stranu Tvá kamarádka má pravdu..Každopádně je hodně dobré si uvědomit,a to mi teď moc pomáhá,že jedinou pomoc a oporu najdu sama v sobě..Se sebou,svým svědomím a srdcem,totiž neukecám nic..Podle toho ,jak se máme rády,tak vypadá naše přítomnost..hledám teď opět cestu k vlastnímu srdci,aby má přítomnost vypadala podle mých myšlenek:-)
      Krásné dny a děkuji..
      Bi

      Vymazat
  8. Milá Brigitko ♥ dlouhou jsem tu nebyla a jsem moc ráda , že jsem tu našla samé hezké nové počtění a hlavně že z těch řádků jde znát že už je ti líp ♥ máš pravdu člověk by si měl vychutnat každou minutu svého života, protože mu jí nikdo nevrátí, je ale hrozně těžké rozpoznat co by jsi měla změnit, aby se k tobě lidé chovali tak jak si přeješ a ne tak jak se ti třeba nelíbí , že se k tobě chovají, někdy i když člověk třeba už i chápe co by měl v dané situaci dělat stejně to pak nedokáže , protože mu to prostě přirozeně nejde.. mějet s kluky krásné dny v novém domečku, snad už bude teplo a krásně to si pak všechno mnohem líp vychutnáte papa Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dituško,ty Tvoje srdíčka:-)jéééé,děkuji:-)
      Máš pravdu,je mi lépe,stále je spousta věcí k řešení a zkoušky přichází každý den..někdy to jde lépe,jindy míň,ale snažím se vydržet..
      Moji kluci jsou mi dobrou motivací..Také vy mé drahé blogové přítelkyně..
      Díky za sílu,kterou posíláte,za láskyplné myšlenky a moudrá slova,které pohladí..
      Měj se nádherně..
      Bi

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..