úterý 6. března 2012

Přítomný okamžik

Krásný den vám všem.
Včera jsem byla na chvíli na procházce s malým Adámkem,byl krásný slunečný den a mě se povedla vyfotit fotka,kde jsou vidět i naše stíny..Určitě jste takových viděli už spousty..
Přišlo mi to moc krásné a symbolické..
Ty stíny byly za námi..Tak,jako je za námi naše minulost,bolest,radost a strasti dní, let a dokonce i životů minulých..
Pamatuji si den,kdy jsem si v nějaké knize,tuším to byla kniha "Miluj svůj život",tak když jsem si přečetla,že všechno, co se mi děje v životě, si tvořím sama a pokud mám nějaké problémy a starosti,tak jsem si je také sama vytvořila..
Byla jsem tehdy hodně mladá a nebyla jsem ochotna a myslím ani schopná pochopit hloubku a pravdivost těchto slov..
Postupem času,když jsem prošla spousty dramatickými zkušenostmi u divadla, žažila spousty problémových vztahů s muži a procestovala kus"světa",začala jsem chápat , řešit a učit se..
Třeba teprve minulý rok jsem se naučila správně odpouštět:-)
Řeknu vám pěkně to někdy bolí..Absolvovala jsem několik alternativních sebepoznávacích kurzů,meditačních seminářů,prošla jsem konstelacemi rodiny a také jsem absolvovala hlubinnou regresi,což bylo pro mě opravdu nevšedním zážitkem a doufám,že mi bude dáno se jí věnovat..
Byly to způsoby,jak pochopit..
Všechny tyto mé zážitky a zkušenosti mě dovedly k jedinému poznání,na které si myslím spousta lidí i já často zapomínáme..
Jediné,na čem v tomo životě záleží ,abychom byli šťastní,jsme my sami a naše vnímání,prožívání a řešení přítomnosti..
Určitě si každý vzpomene,jak se natrápil kvůli věcem,které už se staly,nebo teprve nastanou,nebo ani nenastanou,jen si to tak hrůzně představujeme:-)
Dokážeme ve své duši a mysli vykreslit úplně neskutečné věci..
Občas se chvilku zastavme a přemýšlejme,na co myslíme,pokud je to něco krásného co se nám právě děje a dokážeme takto svůj život vnímat často,tak máme vyhráno..
Prožívanou přítomností můžeme vždy najít něco krásného co vytvoří pozitivní a láskyplné myšlenky a tvoříme si nádhernou budoucnost:-)
Tak jednoduché to je,tolikrát přečtené a někdy tak neuchopitelné a pomíjivé..
Přítomnost..
Už před sekundou skončila:-)Na co jste mysleli?Co viděli?
Přítomnost je křehká,tak jako ta rosa na pavučině,která za pár chvil opadne,ale tak významná,jako skála,o kterou se můžeme opřít,abychom skrze její velikost a pevnost pochopili..

Přeji vám krásné dny v přítomnosti moji milí..

2 komentáře:

  1. Mila Bibinko, dneska po druhe brouzdam na tvyvh strankach a nechavam se hladit a mrazit tvym povidanim. Hladit, protoze vsechna tvoje vyznani, uznani, poznani a prozreni cisi bolesti a nabytou pohodou, mrazit protoze mi opravdu beha mraz uplne vsude :) . Preju Vam vsem jen to nejlepsi! Po precteni tvych stranek si clovek jeste vic uvedomi, jak je ten zivot vlastne jednoduchy, staci znat sebe e vedet co se v zivote chce. Ne vzdycky je ale uplne jednoduche to prevest do praxe a nezoufat si, kdyz se hned nedari. Ve tvych litujicich se narkach se naprosto nachazim a snad cim dal casteji i v tom prozreni, ze zivot je vlastne krasny a ja mam uplne vsechno.
    Libam a objimam!!

    OdpovědětVymazat
  2. Peťulko moc Ti děkuji za krásná slova..Jsem šťasná,že Ti ty mé řádky dělají,tak dobře:-)To byl vlastně důvod,proč jsem si je začala psát..Abych sama sobě i ostatním občas připomněla,že život je krásný dar,který bychom si měli s láskou užít..Není to někdy jednoduché,každý o tom víme své a proto si myslím,že povzbuzení na té naší křivolaké životní pouti,není nikdy dost:-)
    Mám Tě ráda..Děkuji,děkuji,děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..