čtvrtek 23. srpna 2012

Sláva bolesti















Obraz Poslové
Autorka paní Ing.Eva Lipinová

Krásné ráno všem...

Nebojte se,nezbláznila jsem se..
Opravdu si myslím,že bychom měli být svému tělu a své Duši vděčni,že nám skrze různé bolesti,které nás sužují dávají vědět,že jsem sešli z cesty...

Dnes bych se ráda rozepsala o své veliké lásce a tou je Etikoterapie..
Etikoterapie je léčba mravností a velmi jednoduše řečeno funfuje to asi tak,že pokud budu dobře činit sobě a také jiným,nemoci se mi vyhýbají,neboť šťastný člověk chytne leda rýmečku a to až tehdy,když má horší den:-)
Samozřejmě je to opět o našem myšlení a vše je otázkou víry,ale když jsem navštívila první etikoterapeutickou přednášku a následně pak strávila několikahodinové debaty s mými podobně "postiženými"přítelkyněmi uvědomila jsem si,jaký zázrak jsem se dozvěděla...

Přišlo mi naprosto úžasné,že nemusím jíst léky,abych byla zdravá a když dostanu horečku,tak se mám prostě vypotit a uvědomit si v hlavě na koho se zlobím a co mě trápí..
Protože o mě někteří tvrdí,že jsem "extremistka",vrhla jsem se prozkoumavat svůj zázračný objev opravdu poctivě..
Přestala jsem užívat léky a nedávám je ani dětem..
Samozřejmě v ohrožení života neváhám a utíkám k lékaři,ale díky Bohu jsme to museli absolvovat pouze 3krát za 6 let a to si myslím,že vzhledem k tomu,že mám malé děti je docela dost dobrý průměr:-)
Ale tím se v žádném případě nechci chlubit,jen vám chci ukázat,že to opravdu funguje..

V současné době jsem velmi zklamaná,smutná a nemůžu "strávit"chování některých lidí..
Protože jsem se trápila zbytečně mnoho,řešila v sobě za jiné co mi nepřísluší začal mě pěkně bolet žaludek..
Asi to někteří z vás znáte také...
Potlačovaná trápení a tlaky se ukládají v žaludku a když neposloucháme a stále se trápíme,pokračuje to dál přes nejrůznější orgány až k srdci a jen chřadneme a chřadneme..
A co teď řeknete si?
Věřte ,nevěřte,už jen to uvědomění v čem mám problém, je léčivé a očistné..

Zažila jsem ženu,která měla zánět spojivek a po našem rozhovoru,kdy mi popovídala,co vlastně ve svém životě nemůže ani vidět(řekla to doslova),ráno přišla naprosto s čistýma zářivýma očima a moc mi děkovala:-)
Já ale nic neudělala,jen jsem ji vyslechla..
To ona sama najednou chtěla vidět svůj svět zase čistě a bezbolestně..
Funguje to milí moji..
Velmi by mě potěšilo,pokud máte někdo podobné zážitky,aby jste se podělili s ostatními..
O etikoterapii a jejím užívání v denním  životě budu psát častěji a podrobněji..
Snad vám to pomůže ,tak jako mě a mé rodině..

Vím,že to bude znít růžově ,ale opravdu je normální být zdravý a spokojený..
Proto "sláva bolesti",která nám vždy rozkryje ,podle toho co nás bolí,kde jsme sešli z cesty..
Přeji vám všem krásné dny plné radosti a zdraví a já si jdu řešit svou bolest žaludku:-)
Díky za ni..

Zde přikládám dva odkazy na stránky mužů,kteří mě nejvíce ovlivnili
http://www.etikoterapie.com/
http://www.etikoterapiecindler.cz/

Mějte se co nejlépe
Brigit

10 komentářů:

  1. Noooo, vzhledem k tomu, že už rok beru 10 tablet denně na bolesti, tak ač to zní nádherně, nemohu souhlasit. Já jsem si nervy v noze nezničila, jen pan doktor se sekl...a tohle jsou následky. Snažím se činit dobře sobě i druhým, ale bolesti tím nezmizí a nervy v noze se obnovují pomalu, pokud vůbec. Ale samozřejmě - pozitivně myslícím se nemoci většinou vyhýbají. Žije -li člověk v klidu, v lásce a v pohodě, pak je na tom lépe než vystresovaný pesimistický člověk. Možná mi bude líp po rozvodu. Krásný den, má milá.

    OdpovědětVymazat
  2. Drahá Amelinko..
    Tak jednoduché to buhužel není..O jednotlivých problémech jsem se chtěla rozepsat později,ale když už jsi to nakousla:-)
    Která nožka ,že Tě to bolí?pravá či levá?také hraje roli..
    Problémy s nohama jsou spojené s hybností a pohybem vpřed,což ve Tvém případě je naprosto ukázkovýc případ při Tvých starostech a myslím,že si trefila hřebíček na hlavičku,rozvod by možná pomohl..pokud budeš chtít vědět víc nebo alespoň ulevit,tak klidně napiš,buď tady nebo na email,můžu Ti napsat podrobnosti..Bolestí nohou jsem trpěla obrovskou,když jsem nedělala práci,kterou bych měla ráda..Chodila jsem od čerta k ďáblu,nic mi nezjistili a až když jsem odešla z práce a otěhotněla,bylo zázrakem po bolesti..je třeba najít příčinu problému,ale to jsem pochopila mnohem později..Přeji Ti hodně síly,jsi úžasná a hlavně Ty by jsi si měla dávat u vás v rodině pozor na signály bolesti,aby si to všechno zvládla a přežila ve zdraví..Moc Ti děkuji za komentář..Vidím,že téma budu muset více rozepsat,ať nevypadám jako nějaká pošahaná šamanka co si myslí,že úsměv vyléčí vše:-)
    Děkuji Ti..
    Krásný večer Amelinko
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Brigit, děkuji za další článek, který mi mluví z duše :-)
    Já jsem se celou střední promarodila. S doktory jsme to nakonec vzdali a obraceli se na kyneziologii, reiki, šamana rovnajícího čakry a podobně. Ale hlavní je vždycky najít tu příčinu v sobě. U nás je v době nemocí takovou biblí knížka od Hrabici Co nám tělo říká a Nemoc jako cesta. A já už vím, že jakmile mě něco rozbolí, musím místo k doktorovi sama k sobě a rozkrýt, co mě zase sebralo.
    Já na střední byla nešťstná. Učila jsem se dobře a bez problémů, ale ten stres jsem nezvládala. Jsem hrozná cíťa, všechno si moc beru.
    Po maturitě jako když utne. Žádné záněty horních cest dýchacích, žádné zvracení, které mě za těch osm let na gymplu dohnalo do nemocnice několikrát...
    A v mé rodině je to stejně.
    Bohužel, je pro lidi často jednodušší jít s problémem pro léky než věřit, že ty odpovědi a pomoc máme sami v sobě. I pro mě.
    Brigit, jen by mě zajímalo, jak jsi to dělala s malými dětmi? Matýskovi je teď 2 a půl roku a teď už dlouho nemarodil, ale na podzim mýval docela kašel a já prostě nemohla přijít na to, co ho trápí... Vůbec s těmi dětmi a nemocemi je to hrozný. Nemáš nějaký tip na literaturu nebo něco, v čem bych mohla o tomhle tématu najít víc?
    Jinak ještě jednou děkuju a těším se na další články na tohle (a samozřejmě i jiná) téma :-)
    Hezký večer, Bára

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Barunko,ani nevíš,jak mě potěšil Tvůj komentář..Vědomí toho,že to funguje i jiným..
    Tebou zmíněné knihy jsou i našimi velkými pomocníky a ještě bych přidala Miluj svůj život..
    Máš naprostou pravdu,že pro většinu lidí je pohodlnější polykat pilule,než si přiznat,že je něco špatně a hledat souvislosti pro své uzdravení natrvalo,protože léky nic neřeší,jen utlumují..Ale každý má právo volby a já nikoho neodsuzuji za jeho postoje..
    A co s dětmi?
    Podle moudrých knih,jsou děti napojeni na rodiče do svých sedmi let,kdy se postupně odpoutávají,tudíž veškeré zdravotní problémy dětí mladších souvisí s rodiči a domácím prostředím..
    Když děťátko kašle,tak nemůže něco rozdýchat doma,není dobrá komunikace a atd..podle okolností..taky to může být o pozornosti..U nás když začne kašlík,tak dávám dětem jitrocelový sirup a hodně si povídáme,věnuji jim více pozornosti a zpravidla se to brzy spraví..Ty jsi ale maminka šikovná a láskyplná,takže na to určitě příjdeš:-)Taky třeba mohl žárlit na malou sestřičku:-)
    Kniha,která mi v tomto směru velmi pomohla byla Tvoje dítě,jako cesta pro TEbe od paní jordánové..
    K pochopení souvislostí při onemocněních používám symbolonské karty..hodně dobře pojmenují problém..Kdyby si potřebovala s něčím pomoci,tak velmi ráda pomůžu:-)
    Měj krásné dny a děkuji za Tvé názory
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Brigit musím s Tebou naprosto souhlasit.
    Myslím ,že když se člověk zamyslí od čeho bolest pochází najde si duchovní příčiny nemocí hodně pochopí.
    Je to o tom hledat v sobě a kdo nechce nahlédnout nepochopí.
    Naše tělo nám říká co duše potřebuje jen mu naslouchat.Píši z vlastní zkušenosti.
    Krásné dny přeje.Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MIlá Jaruško.
      Děkuji za Tvůj komentář a jsem moc ráda,že máš podobné zkušenosti,jako já..
      Jsem šťastná,že se najdou lidi,kteří chtějí skrze svou bolest pochopit a uzdravit se,tak jako se to zřejmě povedlo i Tobě:-)
      Měj se moc hezky
      Brigit

      Vymazat
  6. Brig, ty si opravdu žena mnoha tváří =) Je to zajímavé. Hodně věcí je o psychice a o tom, jak k problémum čšlověk přistupuje to máš pravdu. Ale léky jsou taky někdy třeba! Bez těch by to dnes už asi nešlo. Ovšem,asi psychikou se mužeš vyhnout tomu, aby si je užívala tolik. Zajímavé.

    Hezký den =)
    Snad se brzy budu moci pustit do triček! Nemůžu se dočkat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dullsinko.
      Díky za komentík..léky jsou určitě někdy potřeba,to máš pravdu,ale velmi významně můžeme vlastním životem ovlivnit jejich četnost..
      Až Tě něco bude bolet,tak se ozvi a já Ti zkusím pomoci bez léků:-)
      Na trička jsem ještě nenarazila milá má..Snad brzy..Ozvala bych se..Ale věřím,že mezi Tvými výtvory se najde i něco jiného,co by naši domácnost potěšilo..Měj se krásně
      Brigit

      Vymazat
  7. Ahojda Birgit, nemyslím si, že jsi šamanka. Jen máš sebe samu dobře přečtenou a dokážeš si naslouchat.

    Termín etikoterapie vidím poprvé. Já sama moc neholduji lékům. Pomáhá mi jedna sestava jógy, i když se mi někdy nechce cvičit, pozoruji na sobě její blahodárný účinek, když se jí věnuji. Jistě, třeba takovou migrénu mi nezastaví, ale jako prevence je výborná.

    A pak homeopatika. Někdo mně může považovat za blázna, že cucám lentilky, ale já věřím, že mi dokážou pomoct a napravit, co moderní medicína způsobila.
    Třeba ovlivňují jen psychiku, možná... Ale psychika ovlivňuje celé tělo. A tak si nechám na jazyku rozpustit "hormon štěstí" a budu věřit, že můj svět bude bude jednou parádně azurový.

    Prima den pod sluncem,
    J.=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný den Jituško..
      Vítám Tě u mě na kukandě..Já věděla,že Ty mě budeš zajímat:-)
      Pokud budeš chtít,tak mrkni na ty odkazy o etiko..
      Určitě o tom budu psát více,podle našeho aktuálního zravotního stavu a ročního období:-)
      Většinou píšu o věcech,které prožívám a mám sama na sobě vyzkoušenéa odžité..

      Joga je úžasná věc..propadla jsem ji minulý rok a pořád mě baví..Cvičím,jak to jde:-)

      Homeopatika jsou taky moc bezvadná věc..
      Osvědčila se mi hlavně v těhotenství a u miminek..
      Děkuji Ti za Tvé postřehy,přeji krásné azuro a brzy alespoň tady naviděnou..
      Měj se hezky
      Brigit

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..