čtvrtek 8. listopadu 2012

Jak se o sebe postarat..






Krásné ráno všem..
Taky patříte k těm typům,které nesnášejí pošmourné, chladné, podzimní a zimní dny?
Působí vám obtíže vyloudit na tváři úsměv a ráno donutit vaše tělo vůbec vstát?
To jsme na tom stejně a myslím,že nás je spousta..
Přesně takové ráno jsem měla..
Píšu záměrně měla,protože jsem hned po příchodu domů ,začala pracovat na tom,aby se to změnilo..
Základem všeho je světlo,takže jsem zapálila svíčky,do aromalampy přidala skvělou meduňku s citronelou a zrovna ,když jsem si udělala ranní kávu,tak mi zatelefonovala Míša http://mi-mo-ska.blogspot.cz/,se kterou si náramně rozumím a hodně si navzájem pomáháme..Moc příjemný hovor..Vždycky mě dokáže rozesmát:-)Díky moja..
Pak jsem otevřela příspěvek na blogu mé milované VIVI http://www.vintageblog.cz/,která mě zase ve svém postu přesvědčila o tom,jak málo stačí k radosti a jak láskyplní a milí k sobě lidé dokážou být..
Najednou jsem si uvědomila,že opravdu všechno si tvořím sama,i to špatné,ale i to krásné a přece záleží jen na mě ,jakou budu mít dne náladu..
Rozhodla jsem se smát...
Je to teď mé velké téma,které se učím a studuji v kažodenních lekcích života..

Před měsícem jsem se seznámila s velmi zajímavou paní..
Jmenuje se Zdenka Blechová http://www.zdenkablechova.cz/ a působí v Plzni..
Byla jsem u ní na přednášce a od té chvíle jsem přečetla už tři její knihy..
Jméno Blechová k ní rozhodně sedí:-)
Ne že by byla tak otravná..
Na první pohled je velice milá a sympatická,ale pokaždé,když jsem četla kteroukoliv z jejích knih,mě svými některými sděleními pěkně štípla u Duše,jako ta bleška všetečná.:-)
Hned jsem věděla,že to je mé bolavé místo a musím zapracovat..
Myšlenka, kterou si má Duše obzvlášť pamatuje ,a kterou Zdenka neustále zdůrazňuje a opakuje je,jak se o sebe postarat..
Její knihy a mé uvědomnění velmi změnily můj vztah samy k sobě, můj vztah k partnerovi,dětem a okolí..
Nutí mě přemýšlet..
Některé věci ,které píše jsou pěkně provokativní a třeba si tu realitu kolikrát člověk nechce ani přiznat,ale život je někdy hodně náročný a proto,aby nebyl, musíme pochopit a začít si ho budovat podle svého, svými rozhodnutími..
Jak se o sebe postarat je velké téma mnohých z nás,proto bych se ráda podrobněji zaměřila na nejrůznější způsoby pochopení sama sebe a následovné" opečovávání " svého já a své Duše v dalších článcích..
Dnes bych vás ještě ráda upozornila na úžasný projekt,jehož se účastním a s tématem velmi úzce souvisí..

Tento projekt http://zenyzenam.cz/?a_box=j8tmhxvz&a_cam=1,mi opět pomohl mnohé pochopit a prohloubit mé uvědomnění..To stejné přeji i vám..

Budu velmi ráda,když se se mnou podělíte o své zkušenosti a zdroje vašeho poznání,knihy a projekty související s osobním rozvojem..Předem děkuji..

A víte co?Rozhodněte se dneska smát:-)
S láskou
Bi

14 komentářů:

  1. Brigitko, za prvé děkuju za milou zmínku o mně a za komentáře i psaníčka, které jsme si dnes společně vyměnily. A za další ti děkuju za úžasný článek...není nic krásnějšího než se smát. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, když mě můj muž rozesměje (a to je velmi často), je to ta nejkrásnější chvíle. Nevyrovná se jí nic jiného. A tak se přidávám k tvému "smíchu" a rozhodně se dneska budu celý den buď chichotat nebo z-plna-hrdla smát! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Viv..
      Doufám,že jsi si ten smací den hezky užila a Tvůj manžel(poklad)měl chvilku rozesmívací dovolenou:-)
      Děkuji Ti za inspiraci,kterou jsou mi Tvé články a projekty s nimi spojené..Můj sen o "ženském setkání"nabírá ostřejší kontury a to mě velmi naplňuje a těší..
      Jsem moc šťastná,že jsme se potkaly..
      Krásné dny milá Vivi..
      Bi

      Vymazat
  2. Brigit, probíhá u mě právě giveaway :) Jukni se, budu ráda, když se zúčastníš. Taky budu ráda, když mi pošleš nějaká ta trika, abych se mohla dát do práce, protože bych jinak tolik triček do vánoce nezvládla. Vím, že toho mšá ted moc,ale musím tě popohádět Brig!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dullsinko milá..Děkuji za pozvání a až budu mít chvilku,tak hned běžím splnit úkoly spojené s Tvou soutěží..Co se týká triček,tak Ti musím napsat zcela otevřeně a upřímně,že jsem stále všechny velikosti obyčejných bílých,trochu kvalitních trik opravdu nesehnala,byť jsem se velmi snažila...Zatím to tedy nechejme otevřené..Velmi Ti děkuji za zájem a Tvé pohánění:-)
      Měj krásné dny
      Bi

      Vymazat
  3. Huž jsem to četla. Akorát nestíhám psát komentík:o). No prďácky jsi mňa vychválila, drahá moja. Óplně se čebrenám! La vďaka na mnohokráte. Na tu ženštinu Blechovó mrknu, vyzerá to zaujímavě. Čuky muky Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mišulínku..
      Tož kdo jiný nás pochválí,než my samy sebe co?:-)Dneska to byla fakt dobrá řehtací smršť obzvláště po té Tvé poslední zprávě:-)
      Maj sa bohovsky..Cmuk
      Bi

      Vymazat
  4. Milá Brigit, nejprve děkuji za milou návštěvu u mě na blogu a také já s tebou souhlasím, že spoustu věci si děláme sami a že je třeba se umět povznést a hlavně být na sebe milí a usmívat se na sebe. Už se usmívám....:-)) měj se krásně Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Díky Janičko..
    Za návštěvu a hlavně za úsměv:-)
    Krásný večer..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  6. JÁ SE SMĚJU CELÝ DEN,
    MŮŽE ZA TO "TOLUEN" !!!!!

    Ne, to je legrace, ale prostě mě to teď nějak napadlo, když vidím a čtu něco inspirativního padá to ze mě samo. Milá Brigit, děkuji ti za nádhernou inspiraci, hned se jdu pustit do psaní a myslím, že tenhle veršík použiju .....Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marki,tak to se Ti fakt povedlo..
      řehním se jak kobyla:-)
      Určitě hodně piš a tvoř,když Ti to tak krásně jde..
      Moc se těším na Tvou "toluenovou báseň":-)
      Díky za návštěvu..A brzy naviděnou-narýmovanou..
      Bi

      Vymazat
  7. Moc hezky napsané a pravdivé. Ráda se sem vrátím :). Hezký víkend. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moniko..
      Děkuji za návštěvu a jsem ráda,že zase příjdeš a necháš mi tu nějaou svou názorovou stopu:-)
      Moc mi pomáhá číst vaše zpětné vazby a příběhy..
      Krásnou neděli
      Brigit

      Vymazat
  8. Ahoj Brigit, díky moc za kársná slova u mě. Rozhodnout se dnes smát - to vůbec nezní špatně. Nedávno jsme se na toto téma bavily s kamarádkou, že toho smíchu nějak ubývá. Vzpomínaly jsme, jak jsme jezdily z gymplu autobusem domů a po cestě se smíchy málem "počůraly". Schodly jsme se, že nám to oběma chybí. Ale radost, tu Bohu díky, pociťuji často. Opatruj se. Slávka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slávečko,moc Ti děkuji za komentík..
      Je pravdou,že lidé jsou teď velmi smutní a negativní,dá to velkou práci nesplynout s davem a nezačít si taky stěžovat,ale když si každý den najdeme alespoň pár maličkostí,abychom se alespoň pousmáli,tak to s námi není ještě tak špatné..
      Krásné dny plné smíchu Ti přeji a těším se na Tvé skvělé příspěvky..
      Brigit

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..