neděle 2. prosince 2012

Muži...

Tuto krásnou fotku jsem našla na internetu,ale mám podezření,že ji vytvořila má milovaná Vivi:-)

Krásné adventní ráno všem..

Na většině vašich blogů jsem viděla překrásné věnce a plápolající plamínky svíček..
Advent je krásný čas a skvělá příležitost k přemýšlení..
Abychom letos prožili svůj adventní čas ve štěstí a radosti,pojďte si se mnou na chvilku zameditovat na nesmrtelné téma MUŽI..
Milovaní i nenávidění,každopádně nám často nedají spát..

Jak dobře víte,většinu věcí,které tady píši jsem prožila já sama..
Proto i dnes bych vám ráda popsala svou dosavadní cestu,kterou jsem šla společně po boku mužů..

Pro všechny nás ženy je naprosto nejdůležitější prvotní vztah k našemu otci..
Od toho se odvíjí vše..
Trvalo dlouho,než jsem přijala zodpovědnost a začala se změnami..
Né na mém tatínkovi,ale na svém postoji k němu...
Vím,že můj tatínek mě opravdu miluje..
Bohužel z nedostatku svého vlastního sebevědomí,mě neustále kritizoval,ponižoval a naše vztahy byly velmi vypjaté..Věčné hádky,až do mého dospělého věku,kdy jsem odjela za prací a odstěhovala jsem se..
Tím pádem jsem přišla o svého "učitele"otce a začala jsem své lekce získávat ve vztazích s muži..

Protože jem byla často od tatínka ponižována,vyšla jsem do světa s přesvědčením,že za nic nestojím,nejsem dostatečně hezká a štíhlá,muži jsou silnější,byl tam i velký strach z konfliktů s nimi a také přesvědčení,že muži ubližují a pohrdání mužským rodem..
Když si to přečtete..prostě samé negativa..
Podle toho vypadaly i mé vztahy..Měla jsem špatný program..
Potkavala jsem muže,kteří byli vemi problémoví,pili,brali drogy,podváděli mě a já,protože jsem si nevážila sama sebe,tak jsem se je snažila zachraňovat,omlouvala jsem jejich chování,setrvávala ve vztazích,které mi způsobovaly bolest a trápení..
Nevážila jsem si sama sebe..

Veliká změny nastala,když se narodil můj prvorozený Jakub..
Po rozchodu s jeho tatínkem,který jsem si poprvé svobodně zvolila,jsem začala žít s půlročním miminkem,jako svobodná matka a začala si zvedat sebevědomí..
Následovala další pětiletá zkušební cesta ,kdy jsem ve vztazích s muži hledala sama sebe,své hranice,řešila svůj prvotní vztah k otci a v době,kdy jsem se cítila naprosto úžasně,sehnala jsem pro nás s Kubíkem větší bydlení,měla jsem skvělou práci,spoustu přátel a nic nám nechybělo..
V tomto období,kdy jsem žádného muže nehledala a byla spokojená se svým životem,se zčista jasna objevil můj osudový partner-můj nynější manžel,se kterým mě ty nejtěžší a nejnáročnější lekce hledání své sebehodnoty a sebevědomí teprve čekaly...
Choval se v mnoha situacích,jako můj tatínek,dokonce jsou si podobní fyzicky a narodili se ve stejném znamení..
Náhody nejsou.Kruh se uzavřel..Všechno nevyřešené muselo napovrch..
Tentokrát jsem neutelka:-)

Tento rok jsme s manželem prošli opravdu velkým pročišťováním a ujasňováním..
Blíží se konec roku a já vůbec nevím,jestli máme vyhráno,ale můj svět v přítomnosti vypadá tak,že se svým tatínkem dokážu zvesela laškovat i na témata mě né zrovna příjemná a nedotýkají se mě,pokud ano,tak vím,že nemám něco vyřešeného a musím na sobě ještě zapracovat..
S manželem teď prožíváme opravdu krásné rodinné souznění a po tom všem prožitém,je to pro mě velkým zázrakem,i když nevím,jak dlouhé to bude mít trvání a jakého dojdeme konce..
Ale rozhodla jsem se"být šťastná"v rodině se všemi svými MUŽI..
Ne náhodou jsem vyvdala dva syny a dalšího záhy porodila..
Muži jsou prostě moje téma...:-)

Milé,krásné,láskyplné a tvořivé ženy..
Pokud máte ve svém životě problémy s muži,zaměřte se na svůj vztah k tatínkovi a pak svůj vztah samy k sobě..
Přijměte zodpovědnost sami za sebe a svůj život..
Jen na nás záleží,jaký život prožijeme..
Pokud si nebudete vědět rady,klidně mi napište na mailík a já se s vámi ráda podělím o své zážitky..

Nezlobme se na naše Muže,jsou našimi učiteli,našimi zrcadly a pomáhají nám pochopit..
Přeji vám i sobě,aby ta naše poznávací cesta,skrze vtahy s muži,bolela co nejméně..

A vám milí Muži děkuji za všechny lekce..

Krásný adventní čas..
S láskou
Brigit

14 komentářů:

  1. Milá Bi,
    všechno co jsi napsala je určitě veliká pravda, já jsem měla vždy se svým tatínkem báječný vztah a mám ho dodnes, byl mým rádcem, učitelem a dnes i kamarádem, ........... mám ho moc ráda ......a můj muž? I když to nechce slyšet, je mu v mnoha věcech velmi podobný ....... ale nikdy není nic úplně bez mráčku, to co píšeš o svém vztaho k tatínkovi, jsem si já prožila se svojí maminkou, jo lidské vztahy nejsou nikdy jednoduché ...... těším se na tebe a kluky v pondělí, můžem si to spolu "pořešit", kdyby jsi moc bloudila, tak volej, navedu tě .......krásnou a pohodovou "první" adventní neděli .......Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Markétko..
      Velmi Ti děkuji za Tvůj příběh..Pokd si měla kompliovaný vztah s maminkou,jsou zřejmě Tvým tématem vztahy s ženským pohlavím,i když se mnou si myslím vyšla v celku dobře co říkáš:-)
      Přeji ti krásné dny a ještě jednou díky za velmi milé odpoledne u vás..
      Bi

      Vymazat
    2. Bi, s tebou mi to šlo nádherně .... jsem moc ráda, že jsme se spolu sešly, už se moc těším na další návštěvu ........Marki

      Vymazat
    3. Markéko děkuji..
      Taky mi s Tebou bylo fajn..Brzy naviděnou..
      Bi

      Vymazat
  2. Milá Bi, těžké téma...moc tě obdivuji s jakou otevřeností o tom všem píšeš. Já jsem měla se svým tatínkem krásný vztah, ale ne třeba tolik moje sestra, která si to nese dodnes...S muži jsou a budou problémy, jsou prostě jiní, a pokud to my ženy nepřijmeme, tak s nimi nemůžeme asi žít...ale to by bylo na delší diskuzi :-)) krásný adventní čas Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Janičko..
      každý máme toho svého kostlivce ve skříni a když pochopíme,že nejsme oběti,jen žáci a máme své učitele,kteří nám vlastně pomáhají,tak se nám opravdu velmi uleví a nemáme v sobě tolik žalu,smutku,trápení a křivd..Vím o tom své..moc to bolelo...Možná proto jsem se rozhodla některé"těžké "témata více rozkrývat,aby si ostatní,Ti kteří budou chtít pochopit,nemuseli procházet tolik bolestnou cestu za poznáním,jako já:-)..Měj se moc hezky a děkuji za Tvé řádky..
      Bi

      Vymazat
  3. Ahoj Bi, se strachem jsem dočítala a doufala, že to Tvoje vyprávění bude mít šťastný konec. Oddychla jsem si, že mělo. Kéž to tak pokračuje, moc Ti to přeju, stejně jako radostný a poklidný advent. Slávka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Slávinko..
      Jsi tak milá..Mám moc ráda šťastné konce a věřím v ně..Jen ta cekte k nim je někdy velmi trnitá:-)
      Děkuji Ti za přání a Tvé řádky..
      Krásný advent i Tobě a celé Tvé rodině..
      Bi

      Vymazat
  4. Milá Brigitko,
    ano ano, fotka je od Vivi, uhádla jsi správně ;-).
    Nádherný článek, ostatně jako každý tvůj, moje drahá. Muži - to je věčné a nekonečné téma. A já dobře vím, že tebe obklopují muži veleúžasní, i když je s nimi někdy trápení. ;-) Přeju ti, abys po tomhle náročném roce měla nadcházející rok plný lásky, pochopení a štěstí.
    Tvá Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá má blogová dcerko Vivinko:-)
      Nedělej stejné chyby,jako máma:-)
      Děkuji za krásné řádky i tu úžasnou fotku..
      Příští rok nám přešlapuje za dveřmi a já budu brzy psát svůj novoroční plán na splněná přání:-)
      Pozdrav svého muže a spoustu lásky a zdraví přeji vám oběma..
      Děkuju za všechno..Posílám velkou pusu..
      Bi

      Vymazat
  5. Milá Bi,
    Vychovával mě nevlastní otec,sice jsem nebyla hlazena a hýčkaná,ale naděloval spoustu užitečných rad.A já ted vím díky němu,že hýčkání a hlazení a mačkání je pro děti velice důležité a občas přidám nějákou tu radu.Snažim se to kompenzovat,máme totiž dva klučíky a snažíme se aby si život vychutnali plnými doušky a žili ho podle svých skutečných představ.Přeji Ti nejvíc nejhezčí den...(loučení je převzato od našeho mrňouska)a jako vždy krásně napsáno,myslím milá Bi,že jednou vydáš knihu.....Bohuna

    OdpovědětVymazat
  6. Drahá Bohunko..¨
    Opravdu moc Ti děkuji za Tvé řádky a odkrytí další velké moudrosti,podle které se teď snažím žít a jednat..
    "Rodiče jsem si dobrovolně vybrali a ať se k nám chovají jakkoliv,zaslouží si naši lásku,protože jsou našimi učiteli a učí nás dělat věci jinak,než to dokázali oni"K tomu,abychom pochopili co vlastně chceme a o co nás činí šťastnými,musíme nejdříve poznat to co nám dobře nedělá a co se nám nelíbí..taková je realita...Až najdu vydavatele,kterého budu zajímat,tak kniha určitě vznikne:-)
    Moc Ti děkuji za Tvoje řádky..
    Krásný den
    Bi
    Ps:Mrňouskovo loučení je jedinečné:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Brigit,
    tak to jsi klepla hřebík o hlavičku. S chlapy je to těžké a ještě těžší bez nich. Mám tatínka, který snad nikdy v životě nezvýšil hlas. Můj muž je cholerik. Celý život se učím, často chápu až mnohem později.
    Mám takový dojem, že tenhle rok byl krizový snad skoro pro každého. Ty o tomhle tématu určitě víš víc. Snad nějaké skvrny na slunci nebo konec Mayského kalendáře? Každopádně doufám, že příští rok už to bude lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leničko..
      Moc se tématem konce světa nezabývám a informace se ke mě dostávají ve chvíli,kdy je dostat mám a tak je to i s jejich obsahem..Věřím,že letos konec světa nastane..V každém z nás,skrze otřesy a trápení,nastane veliký přerod a svět se změní našimi láskyplnými myšlenkami a skutky..Moc se těším..Krásné dny a děkuji za technickou připomínku..Je to písmo lepší,nebo navrhuješ ještě jiné?
      Bi

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..