neděle 30. prosince 2012

Výměna soucitu


Drazí moji čtenáři..

Dnes jsem hodně přemýšlela co udělat,aby se lidé navzájem tak nezraňovali,jak se to dnes a denně dozvídám z vašich zpráv a telefonů.
Pro nás všechny bych si moc přála,abych jednou dokázala najít způsob,jak to udělat,abychom dokázali cítit pocity toho druhého..
Pořád se něco vynalézá,zdokonalují se auta,počítače,telefony,ale vztahy se rozpadají,láska v nás už dávno nemá tu pohádkovou sílu,která byla ochotna umřít,jen aby toho druhého neztratila,byla ochotna překonávat spoustu překážek a přesto trvala..
Představte si ,že by se někomu podařilo vynalézt kabátek,nebo klobouk,nebo třeba ponožky,které když by si ten druhý oblékl, by odhalily jeho duši,jeho pocity,trápení,jeho bolest i radosti..
Představte si,že bychom byli schopni si pokaždé hádce,konfliktu,střetu,nebo nedorozumění obléci tento speciální kousek a najednou bychom cítili to co prožívá ten druhý..
To co ho vedlo k tomu,aby vám citově ublížil,aby jste ho dokázali lépe pochopit a on by zase dokázal pochopit tu bolest,kterou prožíváte,když se trápíte..
Jsem přesvědčená o tom,že kdyby lidé dokázali pocítit bolest a žal toho druhého a také prožívat jeho pocity a štěstí,vždy by si raději vybrali láskyplné a veselé prožitky..
Lidé by se k sobě začali lépe chovat a opravdu by se žila věta"nečiň nikomu to,co nechceš,aby činil on Tobě",protože by všichni věděli,že po každém konfliktu by přišla konfrontace s prožitky toho druhého..
Bolest by ze světa pomalu vymizela..
Jsem o tom přesvědčena,protože každý chceme,aby nám bylo dobře..
Výměna soucitu by se mohla stát naším lékem..Nebylo by potřeba lékařů,protože by byli lidé zdraví.
Psychologové a psychiatři by měli prázdné ordinace a mohli by si založit svatební firmu,nebo prodávat pomůcky na výměnu citlivosti...:-)
To by byl závratný objev pro celý svět..
Ale třeba žádné pomůcky a berličky nepotřebujeme,třeba jen stačí tomu druhému pohlédnout do očí a hned pochopíme co prožívá..
Radost,smích,ale i velký žal a zármutek,který zahojí jen čas a láskyplné zacházení..
Zkusme se častěji dívat druhým do očí a pochopit jejich pocity..
Třeba se to povede a dokážeme být k sobě soucitnější.

Bi

15 komentářů:

  1. To je silné čtení. A krásná předstva.
    Přeju ti, milá Brigit, do nového roku co nejvíc dobrého a soustu lásky, užívání si života a co nejméně bolestné učení se o podstatě bytí :-)
    Jsem moc ráda, že jsem tě alespoň skrze tvé řádky mohla poznat, děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Barunko z celého srdce..Nápodobně..
      Bi

      Vymazat
  2. Milá Brigit, to je krásná představa... v jedné knize o australských domorodcích jsem četla, že kdysi spolu běžně lidé komunikovali telepaticky, jenže v průběhu doby tuto schopnost ztratili, protože postupně sami nechtěli, aby jim druhý "viděl do hlavy", začali mít svá tajemství... Já sama miluji tajemství a překvapení, ale kdybych si mohla vybrat, tak se vzdám všech tajemství a budu žít ve společnosti, kde vládne porozumění mezi všemi živými bytostmi... Přeji Ti také krásný nový rok, Ty už budeš určitě vědět, co si pod těmito slovy představit lépe než já napsat :-)... Moc ráda jsem objevila Tvůj blog a těším se na další virtuální setkávání... Hezký den, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janičko.
      Moc Ti děkuji za krásný komentář a velmi by mě zajímala ta kniha..Vzpomeneš si na název nebo autora?Věřím tomu,že lidé mají tyto schopnosti,jen se musí rovzpomenout..
      krásné dny a brzy naviděnou:-)
      Bi

      Vymazat
  3. Moje milá Bi, ty jemná a citlivá dušičko,
    moc bych ti přála tvé kouzelné "punčošky", ale bojím se, že je tak rychle, jak by jsi potřebovala nikdo nevymyslí ..... proto ti do toho "nového roku" přeju více radosti a štěstíčka a méně smutku a trápení ...... schválně nepíšu "žádné", protože nebýt těch smutných a bolavých chvilek nevážili by jsme si těch okamžiků štěstí, jen těch smutných chvilek nesmí být příliš ...... Jsem moc ráda, že tě znám ...... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Makulenko:-)
      Moc Ti děkuji za Tvé řádky i za naše setkání..Moc mi pomáhají..Taky jsem moc ráda,že jsme se potkaly a můžeme se vídat a jsem přesvědčená,že naše novoroční setkání budou spíše o smíchu a tvoření,než o problémech srdíčka:-)
      Měj krásné dny a moc díky <3
      Bi

      Vymazat
  4. To je moc hezká myšlenka. Jsou chvilky, kdy by se taková pomůcka moc hodila. Přeji ti vše dobré v novém roce a přejme si, ať se k sobě lidé chovají hezky a je nám na světě lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoooj Báro:-)
      Vítám Tě u mě..Bylo by fajn mít takové berličky..Buhužel,nebo bohudík si musíme vystačit s tím co máme:-)
      Přeji Ti,ať máš kolem sebe samé láskyplné lidičky..
      Krásný rok..
      Bi

      Vymazat
  5. Bi tak to si krasne napisala, som tiez toho nazoru, ze nerob ludom veci, ktore nechces aby robili tebe. A aj tebe zelam vsetko dobre do noveho roku, vela stastia, zdravia aj lasky. S laskou...Nellie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nellie.
      Krásný nový rok a plno stejně naladěných lidí kolem Tebe Ti přeji..
      Děkuji Bi

      Vymazat
  6. Myslím si,že lidi by se měli znovu všemu učit,tak něják se vytrácí úcta,zodpovědnost,dodržení slova a spouta dalších charakterových rysů.Ale věřím,že pokud někdo chce naučí se všemu.Milá Brigitko do nového roku přeji spoustu vyplněných přání i těch o kterých třeba dnes pochybuješ...Bohuna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bohunko..
      Od chvíle co jsi mi poslala svou fotografii,jsi pro mě velmi blízkou osůbkou a lituji toho,že bydlíme od sebe tak daleko,protože jinak bychom se už dávno setkaly:-)moc ti děkuji za Tvůj email i komentáře..
      Přeji ti také jen to nejlepší,ať ty naše životní lekce už tolik nebolí:-)
      Bi

      Vymazat
  7. Milá Birgit, citlivá, jemná dušičko, kabátků a punčošek netřeba. Jak jsi správně napsala, stačí chtít. Jen kdyby tak chtěli všichni...
    K Vánocům jsem dostala knížku Žítkovské bohyně, po níž jsem toužila. Je o moudrých ženách z Kopanic, které si z generace na generaci předávaly nejen znalost bylinek, ale i porozumění lidské duši. Kéž bychom všechny zdědily aspoň kousíček znalostí a moudra našich maminek, babiček, prababiček...
    Do nového roku přeju nám ženám, aby se nám generační paměť vrátila. Když pochopíme motivaci těch, kteří nám ublížili, třeba to nebude tolik bolet.
    Krásný rok všem.

    OdpovědětVymazat
  8. Drahá Oli..
    Je pro mě velikou poctou,číst si řádky od Tebe..Moc děkuji za inspiraci,knihu si určitě pořídím,protože cítím,že je nyní velmi nutné navrátit se až ke kořenům a pochopit o čem to ženství a jeho moc vlastně je..
    Máš pravdu,že když pochopíme,bolí to méně..Pracuji na tom a pomáhá to:-)
    Moc ti děkuji a piš více,jak u mě,tak hlavně u sebe,vždy si Tvé články s radostí studuji..
    Krásný rok..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  9. Chtěl bych využít této příležitosti k poděkování kouzlu, který se jmenoval Dr. Ajayi, protože pomohl obnovit mír v mém rozbitém manželství, poznávám o něm prostřednictvím přítele, který pomohl s šťastnými čísly vyhrát velké v loterii. Nechci jít do podrobností, ale co vás bude zajímat, je to, že Dr. Ajayi je opravdový duchovní člověk, protože jsem hledal pomoc z různých zdrojů, ale nic se nestalo, dokud mě můj přítel neobjevil, kontaktoval jsem ho ohledně svých přerušil manželství a vysvětlil mu všechno, řekl mi, co je třeba udělat, čehož jsem vyhověl, a dnes jsem šťastným mužem v manželství, moje žena se vrátila domů a řekla, že už nechce rozvod a díky Dr. Ajayim je těhotná s chlapečkem a moje finanční sochy se zlepšily. Pokud potřebujete pomoc s jakýmkoli problémem, obraťte se na velkého kouzelníka Dr Ajayiho na e-mail: drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp: +2347084887094 je 100% zaručena. můžete také kontaktovat další kouzlo.



    * Kouzlo manželství

    * Kouzlo propagace práce

    * šťastná čísla pro loterii

    * Kouzelné pero na zkoušky

    Kulka kouzla oblečení

    * Vyhrajte jakýkoli soudní spor

    * Ochranné kouzlo

    * kouzlo prosperity

    atd....



    Nebuďte stydliví, kontaktujte ho a opravte své problémy během několika dnů od duchovního zásahu.

    E-mail: drajayi1990@gmail.com

    Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a přeji krásný den..